mindfulness meppelAlydia Schonewille
Meppel
06 – 44 83 84 43
Website: https://www.alydia.nl/

Direct contact

Training mindfulness

Mindfulness gaat over de bewust aanwezig te zijn in het hier en nu. Met mindfulness leef je intenser. Door vaker je aandacht te sturen leer je afstand te nemen van de spinsels in je hoofd en je geest wordt rustiger. Je kunt je beter concentreren en ontspannen. Je maakt bewuste keuzes i.p.v. automatisch te reageren en je kunt beter je grenzen bewaken. Kijk op mijn website voor meer info over mindfulness.

Iets voor jou?

Wil je actief bijdragen aan de verbetering van je gezondheid en kwaliteit van leven? De methode werkt positief bij uiteenlopende lichamelijke en psychische klachten en aandoeningen van stress en burn-out,angst- en stemmingsstoornissen, chronische pijn en vermoeidheid. Ook als niet alle klachten verholpen worden, kan mindfulness bijdragen  er op een gezondere manier mee omgaan. Er komt meer kalmte in je leven. Je bent meer stressbestendiger, en bewuster in contact met je lichaam en de rijkdom van alledaagse ervaringen en ontwikkelen een vriendelijker houding t.o.v. jezelf en anderen.

Mindfulness voor kinderen: Aandacht werkt!

Mindfulness is met milde, niet oordelende aandacht aanwezig zijn in het moment. Door kinderen hiermee te laten oefenen, leren ze aandacht te geven aan innerlijke ervaringen, waardoor ze beter om kunnen gaan met gevoelens, gedachten en de wereld om hen heen.

Positieve effecten van aandachttraining voor kinderen

Betere concentratie, opmerken wanneer ze afgeleid zijn, herkennen en benoemen van emoties, invloed van gedachten zien en deze niet laten overheersen, bewust aanwezig zijn in dit moment,vergroten van zelfvertrouwen, minder oordelen over zichzelf, aardiger zijn voor zichzelf en anderen, minder pestgedrag, meer onderling begrip, plezier , balans en energie.

Voor wie?

Ik bied mindfulness voor kinderen in de leeftijd van 8 tot 18 jaar aan in de 8-weeke training ‘Aandacht werkt’. De training bestaat uit (stilte) oefeningen, spelletjes, verhalen, kinderyoga en gesprek, waarbij steeds de ervaring die er nu is, centraal staat. Mindfulness is geschrikt voor alle kinderen in het reguliere- en speciale onderwijs. Ieder kind is welkom!

Individuele én groepstrainingen in Meppel

De training kan individueel, in kleine groepjes en aan een hele schoolklas of school gegeven worden.

Direct contact