Marieke Sluijs
Mindfulness Alkmaar
Website: Marieke Sluijs

Direct contact

MBSR: Wat is het?

Bij mijn praktijk voor psychologie en mindfulness in Heiloo kun je mindfulness trainingen volgen volgens MBSR/ MBCT . Mindfulness draait om acceptatie, aandacht en bewustwording. Het zorgt voor rust en vermindert voortdurend piekeren en drukte in het hoofd.

Mindfulness is zeer geschikt voor mensen die:

  •  aandachtiger in het leven willen staan;
  • kampen met klachten zoals stress, hoofdpijn en slapeloosheid;
  • psychische klachten hebben zoals depressie en burn-out;
  • last hebben van chronische pijn.

Mindfulness: aandacht in het hier en nu

In het drukke leven van alledag komt er heel wat op je af. Een intensieve baan, aandacht voor het gezinsleven en vaak is alle vrije tijd ook nog volgepland. Veel mensen lopen zichzelf dan ook voorbij en leven op de ‘automatische piloot’: ze staan niet meer stil bij de dingen die er echt toe doen.

Mindfulness doorbreekt deze automatische patronen en brengt je weer in contact met jezelf. Met behulp van meditatieve technieken leer je bewuster te worden en je aandacht te richten op het hier en nu.

Bewuster leven

Mindfulness betekent letterlijk ‘aandachtigheid’, ‘oplettendheid’ en de oorsprong van deze methode ligt in het boeddhisme. Het verwijst naar een houding van vriendelijke aandacht voor alle fysieke en geestelijke sensaties die zich aandienen in het huidige moment. Een houding van zonder oordeel openstaan voor de moeilijke en mooie aspecten van het leven.

Door het beoefenen van mindfulness ontstaat bewustwording en is het mogelijk automatische patronen te herkennen en los te laten. Hierdoor ontstaat ruimte voor rust en harmonie. Door mindfulness toe te passen leer je te vertrouwen op een innerlijke bron van wijsheid en heling.

Mindfulness Based Stress Reduction (MBSR/ MBCT)

In het westen is mindfulness onder andere bekend geworden door het werk van Jon Kabat Zinn. Hij is de grondlegger van de Mindfulness Based Stress Reduction (MBSR) en de Mindfulness Based Cognitive Therapy (MBCT). Hiermee heeft Jon Kabat Zinn mindfulness een plek gegeven binnen de reguliere westerse geneeskunst en geestelijke gezondheidszorg. In mijn praktijk worden MBSR en MBCT trainingen gegeven.

Mindfulness training volgen in Heiloo

Wil je een mindfulness training volgen in Heiloo? Meld je dan aan via de site. In de digitale agenda kun je zien op welke data nog plaatsen vrij zijn.