mindfulness nijverdalMindvol
Harry Mengers
Nijverdal
Website: https://mindvol.nl/nijverdal.html

Direct contact

Mindfulness

Iedereen weet hoe fijn mindfulness of aandacht is. Je ervaart het bij luisteren naar muziek of wanneer je in de natuur bent. Je voelt je wakker, alle zintuigen zijn open. Je bent op je gemak, aanwezig in het hier en nu, zonder te oordelen. Hoe anders is dit als we stress ervaren of pijn hebben. Zorgen, irritaties en angst laten ons dan niet meer los, ze lijken een eigen leven te leiden. Je bent prikkelbaar en wilt weg van wat er op dat moment is.

Mindfulness combineert moderne psychologische inzichten met oude en beproefde vormen van meditatie en yoga. Mindfulness is niet gebonden aan een bepaalde religieuze context, maar kan worden ingezet op een makkelijk toepasbare, praktische manier. Mindfulness wordt getraind met behulp van meditatietechnieken die zich bijvoorbeeld richten op de adem of op het lichaam.

Mindfulnesstraining Nijverdal

De standaard mindfulnesstraining geeft je handvatten om zelf invloed te hebben op jouw energie en levenslust en biedt concrete ondersteuning voor het omgaan met uitdagingen in het dagelijkse leven. De training verbindt de aloude kennis over de positieve uitwerking van aandacht met de huidige inzichten uit de moderne westerse psychologie. Het is een bewustzijnstraining waarin je leert zelf invloed te nemen op hoe je reageert op jouw gedachten en gevoelens. In de training oefenen we het bewustzijn te vergroten, zodat we op een situatie kunnen reageren vanuit weloverwogen keuzes i.p.v. vanuit automatismen. Ook leer je in deze training anders om te gaan met stress, emoties, slaapproblemen, hoge bloeddruk en angsten. Hierdoor ben je meer tevreden, meer ontspannen, fysiek gezonder en je kunt je talenten beter benutten.

Even voorstellen trainer Nijverdal

Harry Mengers (1956) is organisatieadviseur, zenleraar en mindfulnesstrainer. Vanuit zijn meditatiecentrum in Nijverdal verzorgt hij cursussen zenmeditatie en mindfulness. “Aandacht en focus is te leren door mindfulnesstraining”, licht Harry toe. “Als organisatieadviseur kan ik mindfulness toepassingen inzetten bij persoonlijke ontwikkeling en als mindfulnesstrainer bij, bijvoorbeeld, mensen die met stressverschijnselen rondlopen. Mindfulnesstraining vergelijk ik wel met het vinden van je eigen rustige binnentuin van waaruit je op je gemak naar al die drukte in je eigen hoofd kunt kijken. En het zou niet vreemd zijn als je leert er een beetje om te glimlachen. Zo werkt het bij mij. En met meer aandacht en focus wordt je werk en je leven een stuk plezieriger”, vat Harry samen.

Direct contact