mindfulness training leidenPraesence
Remy van Gelder
www.praesence.nl

Direct contact

De mindfulness MBSR training Mindfulness Leiden

Opbouw van de mindfulnesstraining

Praesence geeft de officiële MBSR (Mindfulness Based Stress Reduction) training. De Mindfulnesstraining bestaat uit 8 verschillende sessies van 2,5 uur. De mindfulnesstraining bestaat uit een combinatie van ervaringsgerichte oefeningen en het doen van thuisopdrachten. Een belangrijk onderdeel van de training is het uitwisselen van ervaringen in de groep. Je leert heel veel van elkaar. De groep bestaat uit minimaal 6 en maximaal 12 deelnemers. Hierdoor kun je goed oefenen en is er genoeg aandacht voor het leerproces van iedere deelnemer.
Wat voor soort oefeningen?

In het kort gezegd gaat mindfulness erom te leren met je aandacht aanwezig te zijn in het moment. We doen hiervoor verschillende oefeningen: meditaties, cognitieve oefeningen en bewegingsoefeningen/ mindful yoga. Daarnaast krijg je verschillende oefeningen mee voor thuis. Tijdens een intakegesprek wordt goed gekeken naar wat jij graag uit de training wilt halen.

Attention is the most basic form of love: through it we bless and we are blessed – John Tarrant

Thuis oefenen en materiaal

Als je iets leert tijdens de training dan kun je hier gelijk thuis mee aan de slag. Na elke sessie krijg je praktische oefeningen mee naar huis. Je kunt de mindfulnesstraining hierdoor gelijk in de praktijk toepassen. Het thuis oefenen is een belangrijk onderdeel van de mindfulnesstraining. Het kost tijd om een nieuwe vaardigheid in de vingers te krijgen. Maar je wordt hierbij ondersteund met een reader en je krijgt geluidsbestanden met oefeningen. Tijdens het oefenen thuis word je niet in het diepe gegooid. Tussen de sessies door is er altijd een mogelijkheid om contact op te nemen met de trainer.

Lokatie mindfulness Leiden

De mindfulnesstraining wordt gegeven op een fijne en uitnodigende trainingslocatie in Leiden. Je hoeft niets mee te nemen, want de trainer verzorgt matjes, kussens en/of stoelen en andere materialen. Op aanvraag komt Praesence ook naar organisaties toe. De training kan altijd worden afgestemd op specifieke doelgroepen. Als je de training individueel wilt doen, dan is een individueel traject ook mogelijk.
Trainer

De trainer is gecertificeerd mindfulness MBSR trainer en is aangesloten bij de VMBN (de beroepsvereniging voor mindfulnesstrainers). De trainer heeft voortdurend bijscholing en heeft regelmatig intervisie om de kwaliteit van de training op peil te houden en deze aan te passen aan de nieuwste inzichten. Voor meer info over zie: trainer.

Stilte-dag

Na afloop van de training is het mogelijk om een aanvullende stilte-dag te doen. Tijdens deze dag passeren de verschillende mindfulness-oefeningen de revue en is de mogelijkheid om ervaringen uit te wisselen en de beoefening verder te verdiepen. Data en tijdstip gaan in overleg. Voor andere mogelijkheden op het gebied van Mindfulness zie: mindfulness mogelijkheden.
Ervaringen van deelnemers

Wil je meer lezen over hoe deelnemers de Mindfulness Training hebben ervaren, kijk dan op: Klik dan op: ervaringen van deelnemers. 

Direct contact