Mindfulness GoudaOntspannu!
Fred Steetsel
Alphen aan den Rijn, Gouda, Zoetermeer
Website: https://www.alfatraining.nl

Direct contact

ontspannu

Ontspannu! alfatraining, mental training

Bij Ontspannu! wordt de 10 weekse training Alfatraining verzorgd. Deze training is compleet en wordt al vele jaren in Nederland gegeven. Onderdeel daarvan zijn mindfulness technieken om te leven in het hier en nu.

Werkdruk, Stress

Spanningen zijn inherent aan het leven. Ze ontstaan door alles wat er op je af komt door werk, wereldgebeuren, in je gezin, je relaties. Krijg je teveel spanningen te verwerken dan kan er stress ontstaan. Veel mensen hebben ontdekt dat deze mentale training, ook wel Alfatraining genoemd hiervoor een uitstekende remedie is. WAAROM? Omdat je hierbij perfect leert ontspannen op het alfaniveau.
Het alfaniveau is ongelofelijk veelzijdig. Het is het bewustzijnsniveau van de rust. Maar ook
van de creativiteit en van het loslaten en het aanvaarden van gedachten. Alfatraining ontleent ook zijn naam aan dat alfaniveau. Je wordt in de cursus getraind het alfaniveau te bereiken wanneer je wilt, waar je wilt en het vast te houden zolang als je nodig vindt. Hierdoor komen er 2 belangrijke mogelijkheden tot je beschikking:
1. Je krijgt de beschikking over een perfecte ontspanningsmethode. Er komt rust in lichaam en geest. En er ontstaat een optimale spanningsbalans. Stressverschijnselen verdwijnen.
2. Je kunt met de mentale technieken die je leert vanaf het alfaniveau je onderbewustzijn
sturen. Dit is het aspect dat Alfatraining zo bijzonder effectief maakt. Je krijgt hierdoor veel meer greep op jezelf en dus ook op de gehele gang van zaken in je leven. Het alfaniveau is de basis voor een beter en succesvoller leven.

Gezond denken-Gezond zijn.

Hoe staat het met jouw gezondheid? Krijgt de griep je steeds weer te pakken? Niesen, proesten, zere nek, hoofdpijn? Ook hierbij kan stress een rol spelen: stress verzwakt je afweersysteem. Je kunt last krijgen van allerlei lichamelijke klachten, zoals vermoeidheid, migraine, hyperventilatie, pijnen, slecht slapen.
Deze mentaltraining laat je kennis maken met allerlei mentale technieken waarmee je zonodig vanaf het alfaniveau ook gericht aan je gezondheid kunt werken!
Alleen al door het ontspannen op het alfaniveau en je mindfulness-meditaties heb je veel minder last van allerlei vervelende klachten!

Mentaal groeien, meer zelfvertrouwen krijgen.

Hoe ziet jouw leven eruit? Wat zie je als je in de spiegel kijkt? Loopt het allemaal wel lekker? Of valt het tegen? Zie je het niet meer zitten? Hoe komt dat? Bedolven onder het werk? Angstig? Onzeker? Weinig zelfvertrouwen? Geen succes? Faalangst? Ben je eigenlijk verlegen? Relatieproblemen? Zit het dieper? Kreeg je zoveel te verwerken dat het leven moeilijk is geworden door tegenslagen, boosheid, downheid, verdriet?

Doe daar dan wat aan! Met Alfatraining kun je een heel andere richting geven aan je leven.
Je wordt er mentaal sterker door, je krijgt meer zelfvertrouwen. Je leert hoe je die neerwaartse spiraal van negatief denken-down voelen kunt stoppen en omzetten in een opgaande lijn.
Wat gebeurt er dan? Dan krijg je meer grip op jezelf. Je durft de ellende los te laten. En je zult beter leren omgaan met de problemen die nu eenmaal niet op te lossen zijn.
Je gaat ook jezelf beter begrijpen; je wordt je bewust dat je nu leeft, bewust van de fijne momenten in je leven.
Je durft weer gelukkig te zijn. Je kunt weer genieten; in harmonie leven met de mensen om je heen. Dat is nou mentaal groeien. Je leeft Nu! Leef dan ook!

Doelgericht denken, bereiken wat je wilt.

We willen allemaal succesvol zijn. Als mens beschik je over een prima brein met ongekend veel mogelijkheden. Toch is lang niet iedereen succesvol. Hoe zou dat komen? Veelal omdat je de mogelijkheden van je eigen brein niet kent en je ze dus ook niet ten volle kunt benutten.
Door Alfatraining leer je de werking ervan beter begrijpen. Je krijgt meer controle over jezelf, zodat je al je mentale en lichamelijke vermogens effectiever kunt inzetten om je doelen te bereiken. Doelen zoals: succesvoller worden in je baan of je beroep; in je studie, je sport, je hobby; je relaties.
Wat heb je nodig om succesvol te zijn? Je hebt doorzettingsvermogen nodig en als het kan een beetje talent. Maar voorstellingsvermogen, fantasie, creativiteit, intuïtie, geheugen en concentratie-vermogen zijn voor echt succes onontbeerlijk. Allemaal eigenschappen die door de mentale oefeningen in onze cursus beter ontwikkeld worden.

Samenvattend:Deze mentale training is bewezen werkzaam bij:

  • Gebrek aan zelfvertrouwen
  • Gezonder worden
  • Beter studeren, effectiever werken en je focus bewaren
  • Je wapenen tegen stress , depressiviteit, onzekerheid en fobieën, hyperventilatie
  • Omgaan met hooggevoeligheid, zodat je niet steeds uit balans raakt als iemand iets vervelends tegen je zegt of als er iets onaangenaams gebeurt
  • Meer energie en levensvreugde

Praktisch

De cursus telt 10 avonden van plm 2 uur en wordt verzorgd in het hele land.

Inmiddels is er een online versie!