mindfulness roermondGerda Caris
Heelcentrum
Roermond
06-10217525
Website: http://heelcentrum.nl/

Direct contact


 

Mindfulness: effectief omgaan met spanning, pijn, ziekte

‘Stress’ hoort bij het leven, bij mens zijn. Er komt van alles op je pad, leuke en minder leuke dingen. Meestal kun je daar wel mee omgaan, maar soms zijn er periodes dat je het gevoel hebt dat het teveel wordt, dat je geleefd wordt.
Omdat je ziek bent, omdat dierbaren ziek worden of je ontvallen. Of dat je je moe, depressief of opgebrand voelt, omdat je het piekeren niet kunt stoppen, omdat het werk je zwaar valt of je je opgejaagd voelt.
Er is altijd wel wat te doen: kinderen naar school of sport brengen, boodschappen doen, zo goed mogelijk opvoeden, lijstjes maken en deadlines halen.
Onbewust neem je dan allerlei ‘tegenmaatregelen’ zoals teveel eten, (nog) harder werken, soms vluchten in alcohol of drugs of afleiding zoeken in ‘zappen’, gamen, shoppen, enzovoort.

Het verlangen is om eindeloos de tijd te hebben, naar ruimte. We hebben nu eenmaal ruimte nodig om te ontspannen, te bezinnen, te evalueren en teleurstellingen, successen, afwijzingen te verwerken.
Bij Mindfulness leer je te mediteren, waardoor je ruimte creëert: ruimte voor onze ziel, ruimte voor verdriet, geluk, wijsheid, oplossingen, angst, pijn, inspiratie, emoties, licht en liefde.

Er is inmiddels al veel wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de effecten van Mindfulness.
Informatie hierover vind je o.a. op http://www.radboudcentrumvoormindfulness.nl en vele andere sites.

Inhoud van de cursus

  • Begeleidde aandacht-meditatie
  • Eenvoudige yogaoefeningen
  • Aandacht-oefeningen om toe te passen in het dagelijks leven
  • Achtergrondinformatie over stress, aandacht, omgaan met grenzen en communicatie
  • Inzicht in eigen gedachtepatronen

Door ervaringen uit te wisselen met elkaar, krijg je steun van de groep en de trainer. Bij de cursus hoort huiswerk van een half tot een heel uur per dag!

Voor wie?
Aandachttraining is geschikt voor iedereen die anders om wil leren gaan met (werk)stress of ondersteuning zoekt in het leren leven met gezondheidsklachten.
Maar ook voor mensen die weer meer zin en plezier in hun bestaan willen of hun mogelijkheden en talenten beter willen benutten.
Redenen waarom mensen meedoen zijn onder andere: stress, slaapproblemen, hoofdpijn, vermoeidheid, onzekerheid, hoge bloeddruk, huidklachten, angst en paniek, chronische ziekte, overgewicht, gevoelens van onrust en gejaagdheid.
Ook het willen ervaren van meer ruimte en ontspanning voor jezelf, genieten van de grote en kleine mooie momenten.

Praktische informatie
Maandagavond
Lestijd: van 19.00 tot 21.30 uur
Groepsgrootte: maximaal 10 personen
Investering: Particulier € 295,- (incl. 21% BTW), inclusief cd’s met oefeningen, een werkmap, koffie/thee
Investering Zakelijk € 395,- (incl. 21% BTW)
Voorafgaand aan de cursus vindt een (telefonische) intake plaats
Begeleiding: Gerda Caris

Mindfulness op het werk – in-company training

Uit het voorgaande mag blijken welke positieve effecten Mindfulness heeft op stress. Effectief omgaan met stress betekent dat productiviteit en creativiteit toenemen en onderlinge verhoudingen op het werk verbeteren. Mensen die mindful zijn, hebben minder last van negatieve gedachten, gaan beter om met conflicten, zijn zelfbewuster en vitaler, kunnen zich beter concentreren en … presteren daardoor beter. Kortom, Mindfulness bevordert de fysieke en mentale gezondheid. Een in-company training is daarom een logisch onderdeel van een eigentijds human resource beleid.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de trainer, Gerda Caris.