Mindfulness4ever
Patries Dekkers
Dordrecht
https://www.mindfulness-dordrecht.nl/
06 55 76 36 04

Direct contact

Mindfulness heeft me geleerd om te gaan met de onvermijdelijke druk en uitdagingen van het leven, zonder mezelf erin te verliezen. Mindful aanwezig zijn in het huidige moment is voor mij een krachtig middel om vanuit rust en helderheid te handelen en bewuste(re) keuzes te maken. Mindfulness heeft mijn leven enorm verrijkt en dat wens ik ieder mens toe. Dat motiveert en inspireert me iedere keer weer, te zien wat het oefenen van aandacht met mensen doet, jong en oud, een aangeboren kwaliteit waar we vaak van zijn weggeraakt, terwijl het binnen handbereik ligt!

Sinds 2007 geef ik de originele aandachttraining (MBSR/MBCT) in Dordrecht, Rotterdam en Gorinchem aan mensen met stressgerelateerde klachten, zoals burnout, angst- en paniekklachten, hyperventilatie maar ook mensen met pijnklachten. Ik geef de klassieke mindfulnesstraining (MBSR) aan particulieren, en binnen organisaties verzorg ik de training Mindful Werken gericht op duurzame inzetbaarheid van medewerkers en vitaliteitsmanagement. Geregeld verzorg ik workshops en lezingen over mindfulness op congressen en voor organisaties. Daarnaast geef ik met veel plezier Compassietraining (MBCL) ontwikkeld Frits Koster en Erik van den Brink en ben ik als supervisor betrokken bij de opleiding van nieuwe trainers.

Opleiding

Sinds 2004 volg ik trainingen, workshops en retraites in aandachttraining, mindful yoga en vipassanameditatie bij o.a. Jon Kabat-Zinn, Saki Santorelli, Johan Tinge, Edel Maex , David Dewulf, Christina Feldman, Mark Williams, John Teasdale, Christopher Germer, Frits Koster, Erik van den Brink en Chris Cullen. Ruim 15 jaar beoefen ik vipassanameditatie .

Ik hecht er grote waarde aan mindfulnesstraining en compassietraining op een professionele wijze te geven. Scholing, nascholing, intervisie en bijwonen van congressen en deelname aan stilteretraites zijn voor mij een wezenlijk onderdeel van het professionele trainerschap. Geregeld neem ik deel aan na- en bijscholingsactiviteiten georganiseerd door o.a. de VMBN, het Instituut Voor Mindfulness, het Instituut voor Aandacht en Meditatie in Belgie, de Academie voor Mindful Teaching, EAMBA, het CSR-centrum en het Mindfulness in Schools Project (MiSP) in Londen.