Carolina van Haperen
Amstelveen
Website: https://shivayogacenter.nl/

Direct contact

Over de mindfulness trainer

De mindfulness trainingen in Amstelveen worden gegeven door Carolina van Haperen. Carolina heeft sinds 1997 ervaring met meditatie uit diverse tradities. Haar persoonlijke interesse in psychosociale en spirituele ontwikkeling van ‘de mens’ heeft er toe geleid dat ze al enige tijd het vak van counselor en mindfulness & ACT trainer is ingestapt. Hiervoor heeft ze 17 jaar werken in de verzekeringswereld achter zich gelaten om haar hart te volgen.

Haar andere passie is de martiale kunst Aikido, waarin ze een duidelijke link en aanvulling ziet met meditatie en mindfulness. Ze is aikido-instructeur (5e dan) en geeft Integrale Aikidolessen aan volwassenen en kinderen.

Wat is mindfulness?

Mindful zijn betekent je toevertrouwen aan de kracht en de volheid van het NU. Dit kun je alleen door aandachtig en oplettend aanwezig te zijn, in elk moment. Oplettendheid daagt je uit te beseffen dat je leven zich niet in het verleden afspeelt, of in de toekomst, maar NU. Mindfulness betekent iedere keer opnieuw bewust je aandacht te richten op het nu, waardoor je steeds vaker in een staat van oplettendheid verkeert.

Wat doet het?

Aandachtig en oplettend aanwezig zijn, helpt je van een reactieve manier van leven, primair reagerend op de omstandigheden, naar een responsieve manier van leven, die je in staat stelt om elk moment helder te zien en daar naar te handelen. Vaak verkeren we een groot gedeelte van ons leven in een staat waarin we als ‘slaapwandelaars’ reageren op de omgeving. Mindfulness brengt je in een staat van wakker zijn.

Hoe krijg je dat voor elkaar?

Door te veel met mindfulness te oefenen, leer je met je aandacht in het hier en nu te zijn. Mindfulness brengt je naar het hier en nu. Je denkt dan even niet aan het verleden of aan de toekomst. Alleen het nu telt. En als je dat wel doet, dan ga je zonder oordeel terug naar de oefening die je deed. Sommige mensen denken dat ze niet kunnen mediteren en beginnen daarom niet aan een mindfulness training. Echter, iedereen kan mediteren! Oefening baart kunst én je leert dat als je afdwaalt met je gedachten, dat dat helemaal niet erg is. Het enige wat je hoeft te doen, is teruggaan naar de meditatie.

Mindfulness levert je een bewuster leven op. Met meer energie, je slaapt beter. Je wordt rustiger, meer ontstpannen en zelfbewust. Ook je concentratie wordt beter met het beoefenen van mindfulness. Mindfulness leert je om je mind te sturen in plaats dat je mind jou stuurt. Je krijgt ruimte voor positiviteit en rust.

Wat heb je aan mindfulness?

Wanneer je de dingen die je doet, met aandacht doet, haal je er meer voldoening uit. Zelfs routineklussen kunnen op deze manier aangenaam worden. Je ervaart meer rust in je hoofd, omdat je minder wordt meegesleurd in je denken. De kwaliteit van je contacten verbetert, omdat je ‘echt’ aanwezig bent bij de persoon met wie je samen bent. Mindfulness zorgt voor stressreductie en geeft je meer keuze in je manier van reageren.

Meer informatie over de trainingen via de website

Direct contact