mindfulness trainer AmstelveenDebby Veeken
Amstelveen
Website: http://www.nevermind.nu/

Direct Contact


“Momenteel merk ik dat ik een prettiger mens ben voor mijzelf en mijn omgeving, ik straal dat ook uit, en wat je uitstraalt krijg je ook terug, ik ben nogmaals minder gespannen en ik doe alles bewuster en zelfs veel meer met minder moeite en meer energie.”

Wat is mindfulness?

Mindful zijn betekent je toevertrouwen aan de kracht en de volheid van het NU. Dit kun je alleen door aandachtig en oplettend aanwezig te zijn, in elk moment. Oplettendheid daagt je uit te beseffen dat je leven zich niet in het verleden afspeelt, of in de toekomst, maar NU. Mindfulness betekent iedere keer opnieuw bewust je aandacht te richten op het nu, waardoor je steeds vaker in een staat van oplettendheid verkeert.

Wat doet het?

Aandachtig en oplettend aanwezig zijn, helpt je van een reactieve manier van leven, primair reagerend op de omstandigheden, naar een responsieve manier van leven, die je in staat stelt om elk moment helder te zien en daar naar te handelen. Vaak verkeren we een groot gedeelte van ons leven in een staat waarin we als ‘slaapwandelaars’ reageren op de omgeving. Mindfulness brengt je in een staat van wakker zijn.

Hoe krijg je dat voor elkaar?


Tijdens de Never Mind! Training Basic Mindfulness ontwikkel je stap voor stap oplettendheid, met behulp van meditatieoefeningen. Tijdens de meditatieoefeningen leer je je los te maken van je denken. Het doel is niet om te stoppen met denken (een hardnekkig misverstand over meditatie). Het doel is dat je niet langer wordt meegesleurd door je denken. We mediteren tijdens de training. Daarnaast is het de bedoeling dat je thuis oefent. Mindfulness is een kwestie van doen, doen, doen.

Wat heb je aan mindfulness?

Wanneer je de dingen die je doet, met aandacht doet, haal je er meer voldoening uit. Zelfs routineklussen kunnen op deze manier aangenaam worden. Je ervaart meer rust in je hoofd, omdat je minder wordt meegesleurd in je denken. De kwaliteit van je contacten verbetert, omdat je ‘echt’ aanwezig bent bij de persoon met wie je samen bent. Mindfulness zorgt voor stressreductie en geeft je meer keuze in je manier van reageren.

Meer informatie over de trainingen via de website